Броени дни до официалното откриване на Националното състезание „Горски многобой“, което ще се проведе на територията на ДЛС-Балчик

Броени дни останаха до официалното откриване на Националното състезание „Горски многобой“, което за втора поредна година ще се проведе на територията на ДЛС-Балчик.

Броени дни до официалното откриване на Националното състезание „Горски многобой“, което ще се проведе на територията на ДЛС-Балчик

Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. 



На 3 май /вторник/ от 15.00 часа е техническата конференция за състезателите, преподавателите и журито на състезанието. Откриването на многобоя и техническата част ще бъдат в залата на хотел „Калиакра Бийч“ в КК „Албена“. От 16.00 часа състезателите ще могат да обходят трасето, което са подготвили служители на ловното стопанство в Балчик. 

В 9.00 часа ще бъде даден старт на първия етап от състезанието, през който ученици от професионалните гимназии към сектор „Гори“ ще трябва да пробягат няколко километра преминавайки през различни пунктове. Във всеки един от тях ще бъдат оценявани от жури, като състезателите трябва да покажат умения при стрелба с пушка, залесяване, разпознаване на дървесни видове и вредителите по тях и мн.др.  В 13.30 часа ще бъде даден старт на вторият етап от многобоя, където учениците ще трябва да повалят и разкроят дърво, да разглобят моторен трион и още много дейности свързани с работата в горите. 


Официалното класиране и награждаването на победителите ще започне в 20.00 часа. 

Националното състезание „Горски многобой“ е изключително атрактивно. То дава възможност на учениците от професионалните гимназии в страната да покажат наученото през 4 години на обучението си.  Всички участници в последното издание на надпреварата бяха приети да учат в ЛТУ-София без приемен изпит, заради добрите резултати, които показаха в двата етапа.