"Мисия Земя"-В алтернативната енергия ли е бъдещето на планетата?

В Европейската година на младежта, в Седмицата на Земята, Европа Директно и Младежки център – Добрич организират поредица от събития под мотото „Мисия Земя“!

"Мисия Земя"-В  алтернативната енергия ли е бъдещето на планетата?

Дебат на тема “Алтернативната енергия е бъдещето в енергетиката на Земята” беше проведен в Търговско-промишлена палата Добрич.



В дебата участваха отбори от СУ "П.Р. Славейков" - Добрич, с ръководител Красимира Желева и Общински ученически парламент при Център за подкрепа за личностно развитие - Общински Детски комплекс -Балчик, с ръководител Камелия Панайотова. За всички участници това беше дебют в подобен род предизвикателство. Жребий определи отборът на Балчик да бъдат утвърждаващ тезата, че алтернативните източници на енергия са бъдещето на планетата, а добричкият отбор зае позицията на отрицаващите.

Дебата журираха- Драгомил Георгиев - литератор, ръководил клуб "Дебати" към Младежки център - Добрич, Детелина Петрова, преподавател по Филосфия и Герман Германов, главен секретар на Търговско-промишлената палата.

Провокирани от темата младежите бяха проучили въпросите свързани с алтернативните източници на енергия, техните плюсове и минуси.

 Победата завоюва отборът от гр.Балчик, но в края на срещата всички бяха на едно мнение, че най-важен е БАЛАНСЪТ и разумното използване на всички източници на енергия.