След одобрени от Окръжен съд - Добрич споразумения трима са осъдени за производство на марихуана с цел разпространение

Трима души са осъдени за производство на марихуана с цел разпространение, след като Окръжният съд в Добрич одобри споразуменията, постигнати между обвиняемите, техните защитници и прокуратурата.

След одобрени от Окръжен съд - Добрич споразумения трима са осъдени за производство на марихуана с цел разпространение

Със споразуменията обвиняемите - двама мъже и една жена, се признават за виновни в това, че през неустановен период на 2017г. до 8 януари 2018г. в къща в село Дъбовик, общ. Генерал Тошево, в съучастие помежду си – Д.П. и Н.Н., като съизвършители, и К.Ж., като помагач, без надлежно разрешително, произвели наркотични вещества - марихуана с общо тегло 2 107 грама, на стойност 12 642 лв., с цел разпространение. 



Обвиняемите Д.П. и Н.Н. признават още, че на 4 януари 2018г., в село Спасово, община Генерал Тошево, в съучастие помежду си, като съизвършители, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение 2 047.09 грама марихуана, на обща стойност 12 282.54 лева. 

За извършените деяния Д.П. е осъден на 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим, като се зачита времето, през което мъжът е изтърпявал мярка за неотклонение задържане под стража. Наложеното на обвиняемата Н.Н. наказание е 8 месеца лишаване от свобода – условно, с 3-годишен изпитателен срок. Определеното на обвиняемия К.Ж. наказание също е 8 месеца лишаване от свобода - условно, с 3-годишен изпитателен срок. 

Тримата са осъдени да заплатят по една трета от общо направените по делото 7113.97 лв. разноски. В полза на държавата се отнема сума в размер на 1350лв., придобита в резултат на престъплението.

Иззетите като веществени доказателства наркотични вещества ще бъдат унищожени. 

Определенията, с които Окръжният съд в Добрич одобрява споразуменията, са окончателни и имат последиците на влезли в сила присъди.