Два златни и три сребърни медала за младите спортисти на СК „Десант” – Добрич в международния турнир по бразилско жиу-житцу в София

Голям успех постигнаха спортистите на един от най-младите спортни клубове в Добрич – „Десант”, на международния турнир AJP, който се проведе днес в столицата. Това съобщи за Добрич онлайн треньорът Александра Тончева, която е родом от Варна.

Два златни и три сребърни медала за младите спортисти на СК „Десант” – Добрич в международния турнир по бразилско жиу-житцу в София

В елитното състезание са премерили сили над 250 участници от 25 страни. СК „Десант” и град Добрич са били представен от 6 състезатели, които са завоювали общо  5 медала по бразилско жиу-житцу – два златни и три сребърни. За повечето от децата това е било и първо голямо състезание. 



„Днес на състезанието децата бяха много единни, много добре се разбираха един друг, бяха като едно голямо задружно семейство, което мен като треньор много ме радва. Спортът си е спорт, но това да растат по правилен начин като пълноценни личности най-много ме зарежда. 

Децата не отстъпиха по нищо на своите претенденти. Нямаше дете, което да даде назад и да не се държи спортменски. Атмосферата беше много весела, но децата бяха много съсредоточени и всеки един надмина моите очаквания. Децата минаха на едно друго ниво не само като спортисти, а и като личности” – сподели Александра Тончева. 

Клуб „Десант”  провежда тренировки във вторник, петък, събота и неделя в  Спортната зала FIT  Добрич, която  се намира на втория етаж в новата сграда на "АBC" до бензиностанция SHELL – на адрес бул. „Добруджа” 25.