Частното училище “Леонардо да Винчи” в Добрич отбеляза своя празник (+СНИМКИ)

Днес се навършват 15 години от основаването на ЧСУ „Леонардо да Винчи” в Добрич и 570 години от рождението на неговия патрон.

Частното училище “Леонардо да Винчи” в Добрич отбеляза своя празник (+СНИМКИ)



С поредица от интересни и забавни образователни игри, любопитни факти за Леонардо да Винчи и много хубава музика, учениците от елитното частно училище днес отбелязаха 570 години от рождението на своя патрон и 15 години от основаването на учебното заведение. 


„Чест и радост е за мен да Ви посрещна на 15-ия рожден ден на нашето училище. Последните две години ни изправиха пред много предизвикателства, породени от Ковид-19, а сега и от войната. Настъпиха много промени в нашия живот, включително и начина на провеждане на нашите празници, но това, което не се промени и няма да се промени е мисията на нашето училище – да бъде дом на знание, наука и човечност. От първия ден на мисълта за създаване на училище до ден днешен аз вярвам, че училището трябва да е дом, изпълнен с добри хора и добри дела” – каза в тържественото си слово директорът на „Леонардо да Винчи” – Нели Николаева. 



Празненствата започнаха с награждаване на заслужилите леонардовци, както и с връчване на сертификатите за завършено ниво по английски език. 



Талантливите музиканти на училището поздравиха присъстващите с изпълнения на пиано, ксилофон, а две прекрасни млади певици изпяха любима своя песен.


Музикалният поздрав завърши с вокално изпълнение с интересна хореография. 


Малките ученици изработиха книги, разказващи за живота и творчеството на великия изобретател и художник Леонардо да Винчи, а големите показаха в куиз завидни знания, свързани със своя патрон.


Кулминацията на празника беше състезание по подреждане на пъзел и викторина, свързани с литературата.