С “Лъвски скок” младите спортисти от училището за шампиони в Добрич отбелязаха патронния си празник

Днес се навършват 201 години от рождението на Георги Раковски.

С “Лъвски скок” младите спортисти от училището за шампиони в Добрич отбелязаха патронния си празник



Спортното училище „Георги Стойков Раковски” отбеляза днес своя патронен празник с лъвки скок и демонстрации по хандбал. Сред гостите днес беше и представител на Националната спортна академия в София. 


„Днес официално празнуваме рождението на нашия патрон – един от най-великите българи, оставили следа и дали на бъдещите поколения мечтата за свобода и нейната реализация. Искам да ви поздравя с празника и нека с гордост и чест носим и прославяме името на нашето училище” – заяви директорът на спортното училище в Добрич Николай Дяков. 


Сред официалните гости днес беше Емилия Витанова – преподавател в Националната спортна академия, катедра „Мениджмънт и история на спорта”, която представи пред учениците от 10,11 и 12 клас възможностите за висше образование, както и специалностите, които академията предлага.  „Аз за първи път съм гост в Спортното училище на Добрич, ние от много години работим със спортните училища и си сътрудничим с тях, за да може всички ученици, които имат интерес и желание да се развиват в спорта, да го направят в нашата академия. Моите впечатления са доста добри, на срещата, която имахме с учениците присъстваха и от 10 клас, т.е. това показва, че те проявяват интерес за това какво представлява спортната академия и в бъдеще ние ще ги посрещаме също така добре. Виждам, че и преподавателите са добре мотивирани да подготвят един качествен учебен процес. Смятам, че той наистина е на едно високо равнище”- сподели тя.


Участниците в лъвския скок имаха по два опита, след което беше оформено и класирането в трите възрастови категории – ученици до 8 клас, до 12 клас и момичета. Най-добрите бяха наградени с грамоти и сладки изкушения от директора на училището.

При малките ученици – от 5 до 8 клас, първи стана Стефан Събков, който скочи 4,55 см. След него се наредиха Николай Костадинов на второ и Ивайло Крумов – на трето място. 


При девойките първа стана Моника, която скочи 3,70 см, след нея се наредиха Валентина и Кристияна. 

При големите ученици - 9-12 клас, шампион стана Йордан Николов, който скочи 5,13 см, след него се наредиха Манюел Димитров и Ангел Фанов. 

Бяха връчени и две специални награди – най-атрактивен беше Ивелин Желязков, а най-млад – малкия Юлиян.