Тенис клуб „Добруджа” ще е домакин на отборно първенство за любители

След официалния старт на сезона на открито дойде време и за първия голям турнир, на който Тенис клуб „ДОБРУДЖА” е домакин – SPEEDY Отборно първенство за любители, на 16 и 17 април.

Тенис клуб „Добруджа” ще е домакин на отборно първенство за любители

Турнирът е втори от общо осем, които се провеждат в четири града на страната – Пловдив, Добрич, Стара Загора и София, като победителите в четирите региона ще получат право за участие в Мастърса в края на сезона, където ще се определи носителя на голямата награда – екскурзия до Виена, с напълно поети разноски и билети за турнира по тенис  АТР 500, на който австрийската столица е домакин. Отборите участници са в състав от двама до четирима състезатели, разделени в групи, където се играе всеки срещу всеки, като двубоите са във формат два единични мача плюс мач по двойки, които да определят победителите. В елиминационната фаза се играят мачове са за всяко място, така че всички отбори имат равен брой срещи.



В календара на Тенис клуб „ДОБРУДЖА” през сезона са залегнали още един кръг на Отборното първенство за любители през месец юни, кръг от веригата АРЕНА ТЕНИС през юли, както и поне два турнира, категории SILVER и GOLD, съответно през юни и август, от най-голямата в югоизточна Европа румънска тенис верига за аматьори SPORTYA. Междувременно Тенис клуб „ДОБРУДЖА” фигурира и в републиканския календар на Българската федерация по тенис с домакинства на турнири за деца до 10, 12 и 14 години.