Последният филм на Велко Кънев тръгва по кината

От петък по българските кина се завърта последният филм на покойния актьор Велко Кънев – „Още нещо за любовта“. Това е и единственото българско заглавие, излъчено в рамките на тазгодишния филмов фестивал „Киномания“.

Последният филм на Велко Кънев тръгва по кината
Велко Кънев ще ни покаже таланта си отново – във филма „Още нещо за любовта“, който тръгва по големите кина в петък (16 декември), а официалната му премиера е тази вечер в 19:00. Актьорът така и не можа да види на големия екран последния си филм, който е дело на режисьора Магдалена Ралчева и сценариста Георги Данаилов.

„Още нещо за любовта“ е награден с приз за операторско майсторство (Александър Лазаров) на XIV Международен Бернянски филмов фестивал в Украйна и бе единственото българско заглавие, излъчено в рамките на фестивала „Киномания 2011“.

Историята ни пренася в 1945 г., когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота.

За беда Дикран претърпява злополука и състоянието му е критично. Лекарите не дават никаква надежда за живота му. Тогава в болницата се появява красива жена, която настоява да се омъжи за Дикран, независимо от безнадежното му състояние.

Велко Кънев почина на 12 декември след тежко заболяване. Тази сутрин в Народния театър се състоя поклонението пред паметта му.