Журналисти от Австрия посетиха Албена по покана на ваканционното селище

Група журналисти от Австрия посети този уикенд Албена по покана на ваканционното селище, за да осъществи първия за годината рекламен информационен тур.

Журналисти от Австрия посетиха Албена по покана на ваканционното селище

Той е част от стратегията на курорта за реклама на австрийския пазар, осъществена съвместно с водещата в областта маркетинг и ПР агенция PrimCom. Представителите на специализирани медийни издания в областта на туризма и хотелиерството се запознаха с възможностите за отдих, лечебните SPA&Wellness процедури, както и организирането на спортни лагери и състезания.



„Фокус в програмата поставихме върху вариантите за почивка в пролетно-есенния период, когато Албена и регионът предлагат богато разнообразие от възможности за рехабилитация и профилактика, за културен, гурме и конгресен туризъм. Затова в рамките на посещението представихме също едни от най-емблематичните културно-исторически забележителности във Варна, Балчик, Каварна“, коментира Велина Гюмова, старши мениджър „Продажби“ в „Албена“ АД. По думите й журналистите са останали изключително впечатлени от наличието на минерална вода с особено високи лечебни свойства, която е използвана за редица балнеологични процедури и програми в комплекса. Добро впечатление са направили също усилията на мениджмънта да предлага устойчив туристически продукт, съобразявайки в голяма степен дейността си с най-съвременните тенденции за опазване на околната среда и с прилагането на принципите за кръгова икономика. „Австрия е пазарна ниша, която притежава голям потенциал за развитие, заради което си струва да бъде разработвана“, каза в заключение Гюмова.   

По време на престоя си гостите се запознаха с част от съпътстващите дейности на „Албена“ АД чрез дъщерните дружества „Еко Агро“ АД и „Перпетуум мобиле БГ“ АД, които произвеждат висококачествени храни и напитки за гостите на комплекса и преработват биологични отпадъци в биогаз.

В началото на м. май в Албена се очаква да пристигне още една група журналисти от Австрия, която ще се запознае по-подробно с възможностите за почивка в активния летен туристически сезон.