Сдружние „Св. Мина” отново радва добричлии с Коледен базар

Сръчните ръце на три жени сътвориха вълшебства от невидими на пръв поглед материали, с присъщото им набито око за красотата около нас. Това обаче е и чувствителността на майките, които са активни при определяне бъдещето на децата им. Те участват реално в съставянето на новия закон за детето със свои предложения и разработки.

Сдружние „Св. Мина” отново радва добричлии с Коледен базар

За четвърта поредна година, майките на деца с увреждания от сдружение „Свети Мина” организираха благотворителен Коледен базар. Всички артикули в него са плод на въображението на майките и са ръчно изработени „постигнати с приятелското финансово спомоществователство на Ротари и Лайънс клуб Добрич ... и много безсъние, разпердушинена покъщнина и прочие емоции...”, както признават самите те.



Тази година със свои неща участва и художникът Самуил Стоянов, който е изработил глинени плочки със стилизирани знакови коледни фигурки, както и „заготовки” от керамика, които децата могат да украсяват заедно със своите родители в навечерието на празника.


Щандовете на базара пред магазин „Мания” и х-л „Добруджа” ще работят и утре, 15-ти декември. Средствата ще отидат за спешни ситуации и семейства на деца с увреждания, с особено тежки проблеми и недостиг на средства.

sv_mina_600