Майката на малкия Тишо: На 19 април тръгваме за Турция!

На 19 април семейството на малкия Тихомир тръгва за Турция, където на 22 ще му бъде направена първата вливка на стволови клетки

Майката на малкия Тишо: На 19 април тръгваме за Турция!

Добрата новина съобщи днес майката на Тишо – Анна Зурнаджиева, по време на първия ден на благотворителния базар с играчки в помощ на малкия Тишо. В интервю за Добрич онлайн майката разказа как миналата година февруари месец детето е диагностицирано в София след множество изследвания с мускулна дистрофия тип Дюшен. Назначават му кортикостероидна терапия, която му казва много лош ефект.През месец май миналата година са ходили отново в София, но след това спират лечението,защото заради терапията отслабва с 12 килограма ,както и получава други странични ефекти.



Виждат, че така детето няма да се оправи и тя започва да проучва в различни държави какви възможности за лечение има подобно заболяване. Проучват възможности за Германия, Китай дори, но заради пандемията пътуването до там е било почти невъзможно, цената също така е била много висока. Така стигат до идеята за Турция. Реакцията от болницата е била много бърза, отговорът идва с оферта за 6 вливки срещу 54 хил.евро. Така започва борбата с времето,за да се съберат непосилните за семейството пари. И чудото е в процес на случване.

„Добрич, регионът, цялата страна - това  е невероятно, което се случи! Искам да благодаря на всички-на целия град,на всички организатори на прояви, на всички нови хора, с които се запознахме - едно огромно благодаря и поклон пред тяхната добрина!, развълнувано казва Анна.  Всички повярваха в нашата кауза. Популярността, която добихме, е благодарение на медиите-наши и извън Добрич. Относно базара, който се провежда в момента, това са едни изключително борбени жени! Инициатива, която те сами реализираха и виждате - хората идват целенасочено и даряват средства. Идеята идва от децата на нашите организаторки -горда съм, че познавам вече тези хора. Каквото и да кажа, ще е много малко!, със сълзи в очите казва младата майка.


И в същото време децата, които дават идеята за базара с играчки, както и самият Тишо тичат по централния площад на Добрич и играят с балоните, които са в изобилие навсякъде и се раздават от доброволките на всяко преминаващо покрай масите дете.

Спират малки и големи, идват майки с бебешки колички, спират и възрастни хора-за да оставят парички и за да изкажат своята подкрепа. 

„Надявам се на успех! При това  вливане на стволови клетки и е много важно как неговото тяло ще реагира. Дават ни надежда за време, което да му спечелим да е самостоятелен и тъй като той няма никакви придружаващи заболявания, се надяваме на голям  успех, допълва Анна Зурнаджиева.

И подкрепата за малкия Тишо продължава. Базар ще има и в утрешния ден. Организаторите обещават да излязат и да бъдат на централния площад и утре между 10 и 15,00ч.,дори и при неблагоприятно време,каквото вещае метеорологичната прогноза. Резервният им вариант, ако завали,  са чадърите пред хотел „Добруджа“.


Ще съобщим каква е събраната сума в края на четвъртия базар,който ще се проведе следващата неделя, категорични са организаторките. И замислят,когато и базарът на Цветница мине, да дарят останалите след 4-те базара играчки на следващ нуждаещ се, който да продължи доброто, започнато сега.

А на базара за Тишо всичко е направено и дарено от деца – от тези, които слагат началото, дарявайки собствените си играчки. От деца с аутизъм от Варна, които са изработили картичките, които ще видите на масите. Има и великденска украса, също направена от деца.

Цената за играчките и украсите определяте вие, а средствата ще помогнат за лечението на малкия Тихомир Зурнаджиев.