Пешеходен поход до Зоопарка ще е кулминацията на кампанията "Бъди здрав"

Седмицата от 4 до 10 април протича в Добрич под мотото "Бъди здрав"

Пешеходен поход до Зоопарка ще е кулминацията на кампанията "Бъди здрав"

Кулминацията на здравните мероприятия ще е на 10 април (неделя). Три сборни пункта ще тръгнат в поход „Лъчи на здравето“. Началните точки са от Младежки център, СК „Добротица“ и Паметник на деспот Добротица до Център за защита на природата и животните, уточни д-р Емилия Баева в началото на кампанията.


Всеки, който участва в пешеходните маршрути, ще получи стикер от служители на Община град Добрич. Трите пешеходни маршрути ще завършат в Центъра за защита на природата и животните. Стикерът дава право на безплатен вход в Центъра, където също ще има и организирани игри и забавления за деца на различни възрасти.


Трите лъча ще тръгнат в 10.30 ч., от Младежки център, СК „Добротица“ и Паметник на деспот Добротица. Участниците в похода, както и всички, които не са извървели пешеходните маршрути, но желаят да се забавляват в Център за защита на природата и животните, ще могат да го направят във времето от 12.00 – 15.00 ч. на 10.04. (Ако не сте участвали в похода обаче, заплащате вход за Зоопарка.)

Осигурена е спортна и детска анимация, информира директорът на Центъра – Християн Христов. Той съобщи, че ще има творчески занимания за децата  в три зони. Първата е за деца до 7-годишна възраст. Децата ще оформят пластилин, глина, ще рисуват. Ще има и двама аниматори. Втората е за деца от 8 до 11-годишна възраст с отборни и щафетни игри. Третата възрастова група е 12 до 15-годишна възраст –за тях ще има също игри.

"Игрите откриваме в 12,30-12,45ч. Всеки, който е приключил похода, след като предостави стикера си, ще получи на касата ни безплатен вход за деня, както и още един ваучер за безплатно посещение. Подготвили сме много игри, танци и награди, томболи и изненади", допълни г-н Христов. При желание, директорът на Центъра за защита на природата и животните обеща да проведе беседа с децата, като могат да се включат и родителите.

Кутия за дарения ще бъде поставена в Центъра в продължение на инициативата на Община град Добрич за събиране на средства, които  ще бъдат използвани за подпомагане изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление на открито, подходяща и за деца с увреждания. Средствата продължават да се събират за тази кауза.