Събитие за събиране на капачки за благотворителност организира Сдружение „Заедно правим добрини” в Добрич

Тазгодишната кауза на кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“ е закупуване на хирургично легло за родилното отделение на лечебното заведение.

Събитие за събиране на капачки за благотворителност организира Сдружение „Заедно правим добрини” в Добрич

В края на май месец ще е поредната благотворителна кауза за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки, която организира Сдружение „Заедно правим добрини” в Добрич. Събитието ще се състои на 28 май, от 10 до 15 часа на пл. „Свобода”. 



Димитрина Младенова, която е един от инициаторите, сподели, че иска този ден да се превърне в истински празник на рециклирането. „Хората ще имат възможността да се запознаят с нас, да зададат въпросите си към нас, както и да се включат в кампанията ни”- каза още тя. Организаторите са решили да зарадват всички деца, в същото време да ги научат да пазят природата и да помагат на нуждаещите се.  

Йоанна Койчева припомни миналогодишното събитие. „Кампанията ни през 2021 година беше много успешна за нас, като предизвикахме голям интерес сред гражданите на Добрич и събрахме над 4 тона и половина капачки и стотинки на стойност над 3000 лева. Щастливи сме, че толкова хора ни подкрепят и очакваме да ни подкрепят и тази година” – заяви тя и допълни, че последното дарение на сдружението е било трансдюсер за детското отделение на МБАЛ – Добрич. 

Тази година, след разговори с ръководството на МБАЛ – Добрич, дамите са решили да закупят операционна маса за родилното отделение, като нужните средства са между 40 и 50 хил. лв. За целта от сдружението ще проведат две събития за събиране на капачки. 

„Очакваме на първото събитие да се включат още повече хора, вече имаме анонимно дарение в банковата ни сметка, очакваме хората на 28 май, от 10 до 15 часа със своите пластмасови капачки и жълти стотинки в центъра на Добрич” – прикани Милена Савова, също част от организаторите. 

Дарения се приемат не само по време на събитията, а всеки ден. Всеки, който иска да предаде събрано количество капачки и стотинки, може да го направи, като се свърже с момичетата във фейсбук страницата им „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“. По време на събитията ще са нужни и доброволци за пренасяне и сортиране на събраните капачки.