Синдикати: Управляващите умишлено ликвидират железниците

Обезсмислянето на железопътния трансторт идва главно от тези, които управляват железниците и държавата. Тях изобщо не ги интересуват тези, които ползват железопътния транспорт. Това заяви пред БНР председеталят на Федерацията на транспортните работници в КТ „Подкрепа" Розен Зарков. Той е категоричен, че всичко това се прави умишлено - започва от Дянков, минава през Московски и стига до тези долу, които са ликвидаторите.

Синдикати: Управляващите умишлено ликвидират железниците
Синдикалистът отрече обвиненията на ръководството на БДЖ и обяви, че никой от тях не се намесва в управлението на компанията. Зарков подчерта, че оттам постоянно се сипят лъжи и се заблуждават хората.

Той уточни, че в момента исканията на синдикатите се базират на стария колективен трудов договор. Ние сме за това - да си защитаваме нашите хора - заяви Розен Зарков. Според него, откакто е започнала стачката, хората се настискат, мачкат се, заплашват се. Но синдикатите няма да ги изоставят. Зарков съобщи, че ще овъзмездят стачкуващите с каквито пари имат.

Ние сме много повече „за" реформа, отколкото тези, които седят и заявяват, че правят реформа - заяви председеталят на Федерацията на транспортните работници в КТ „Подкрепа". В момента се режат вагони на скрап и се съкращават хората. Това не е реформа - категоричен е Розен Зарков. Той съобщи, че са продадени около 550 вагона на цена 6 750 лева. Само един такъв вагон на скрап срува над 10 хиляди лева - обясни синдикалистът.

Стачните комитети сме категорични, че по Коледа и по Нова година влаковете трябва да вървят. Но ръководството на компанията не ни позволяват да направим това. Стачката продължава и не се знае докога - каза още Розен Зарков.

21-ви ден влакове не се движат между 8.00 и 16.00 часа. Ръководството на БДЖ спря от днес всички влакове. Председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров каза, че спирането на 166 влака е мярка срещу натрупване на допълнителни загуби, а не - мярка срещу стачката.

За днес са предвидени преговори от 13.00 часа в „Товарни превози".