Кампанията “КНСБ за Украйна” предостави материална помощ за бежанците в Албена

Кампанията “КНСБ за Украйна” стартира в началото на март. Събраните дарения и средства се предоставят на засегнатите украинци, потърсили спасение от войната в нашата страна.

Кампанията “КНСБ за Украйна” предостави материална помощ за бежанците в Албена

Памперси, книжки, детски масички и столчета, тоалетни принадлежности, петнадесет чувала с дрехи, играчки, пакетирани храни (захар, брашно, макарони, спагети, овесени ядки, консерви и др.). Това са част от даренията, които КНСБ предостави на бежанците от Украйна, настанени в курортен комплекс Албена през изминалата седмица.



В края на март конфедерацията помогна на 49 украинци с български произход да напуснат военните зони, в които са оказват домовете им. Те бяха настанени в специално подготвен хотел в Албена. Там вече има настанени 200 други бежанци – предимно деца и майки. При желание жените имат възможност да получат и регламентирана работа в черноморския ни комплекс.

В средата на миналата седмица КНСБ закупи и изпрати в Албена материална помощ за бежанците. Тя бе реализирана и с финансовата подкрепа на Европейската конфедерация на профсъюзите, която насочи средства в подкрепа на пострадалите от войната и и взе решение да подпомогне кампанията на КНСБ за Украйна.

КНСБ осигури материална подкрепа и за няколко майки от Украйна, настанени в частни домове в столицата. Предоставени им бяха спално бельо, олекотени завивки, обувки и др.

В края на миналата седмица синдикалните членове на КНСБ  от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Лозево, Шуменска област също се присъединиха към благотворителната кампания „КНСБ за Украйна“. Закупени бяха спални комплекти, хавлии и одеяла, както и хранителни продукти за над 700 лв. Областния координатор на КНСБ в Шумен Анета Денева, заедно със синдикалното ръководство от Дома, предоставиха закупените дарения на Община Смядово, предназначени за 44 украински граждани, сред които 3 деца до 1-годишна възраст, настанени в Дневен център за възрастни – град Смядово. Предоставени бяха също нови детски дрехи и обувки, осигурени от работещите в РС на КНСБ-Шумен и от синдикалните членове на „ДКЦ 1” ЕООД Шумен.

 Кампанията “КНСБ за Украйна” стартира в началото на март. Събраните дарения и средства се предоставят на засегнатите украинци, потърсили спасение от войната в нашата страна.

Всеки желаещ може да участва и с парични дарения по банковата сметка на БФ “Проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк

Основание за превода: пострадали от войната в Украйна

 Материалните дарения се събират в централата на КНСБ в столицата на пл. “Македония” 1, както и в офисите на регионалните съвети на конфедерацията в страната.