Христо Йорданов влиза в щаба на националния отбор за младежи

Хандбалистът и треньор в школата на Добруджа Христо Йорданов бе избран за помощник треньор на младежкия национален отбор на България (родени през 1992 и 1993 година).

Христо Йорданов влиза в щаба на националния отбор за младежи

Той ще води трикольорите заедно със старши треньора Алейдин Алиев.

 

Българска Федерация Хандбал залага на политиката да налага млади треньори на националните отбори.

 

Първите мачове на младежите на България ще бъдат през април следващата година. Избраниците на Алиев и Йорданов ще спорят в квалификация с Португалия и Словакия за една виза за Европейското първенство.

 

От две години Христо Йорданов работи в школата на ХК Добруджа. Той е треньор на 11 и 13-годишните момчета.

 

Преди това Христо Йорданов е водил мъжете и юношите старша възраст на Локомотив (Варна). Бил е и старши треньор на мъжкия национален отбор и младежите на България.

 

Добрич Онлайн научи още, че 4 гарнитури на ХК Добруджа - 11 и 13-годишните момчета, водени от Христо Йорданов и 15 и 17-годишните юноши с треньор Светослав Божков, ще участват на силен международен турнир в Словакия от 5 до 8 януари 2012 година. Младите хандбалисти от Добрич ще премерят сили с класни отбори от Сърбия, Румъния, Унгария, Беларус, Словения, Словакия, Полша и Латвия.

 

Мъжкият състав на Добруджа има по-голям потенциал през тази година от миналата, сподели Христо Йорданов. Въпрос на време е резултатите в отбора да дойдат и да спечелим титлата, смята хандбалистът. Реално е да станем шампиони на България още през този сезон, заяви Христо Йорданов. За целта ще разчитаме много и на подкрепата на вярната ни публика, допълни хандбалистът на Добруджа.