Общинският съвет на Добрич ще заседава утре

Редовно заседание на Общинския съвет на община Добрич ще се проведе утре (29 март), от 9 часа. В проекта за дневен ред са включени 40 точки.

Общинският съвет на Добрич ще заседава утре

В рамките на заседанието съветниците ще дадат своя вот за участие в Шестата процедура за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво през 2022 г.



 Съветниците ще разгледат предложение за прекратяване на договор №82 от 23.03.2007 г., за предоставяне на концесия върху имот, публична общинска собственост: „Сладкарница“, находящ се в АЕМО „Стария Добрич“, както и предложение за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имот – частна общинска собственост на ул. „Ивайло“ №27 на Сдружение „Интеретно в полза на обществото, образование, култура и регионално развитие в България и Европа – Добрич Бг“.

Общинският съвет ще гласува приемане на Годишната програма за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич за 2022 г. и поставяне на паметна плоча на фасадата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В дневния ред са включени още докладни записки относно даване на съгласие на „Диагностично консултативен център I – Добрич“ ЕООД, ЕИК 124140855 за закупуване на дълготрайни материални активи и откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център I – Добрич” ЕООД, ЕИК: 124140855.

Съветниците на Добрич ще дадат съгласието си за кандидатстване на Община град Добрич пред фонд „Социална закрила” с проектно предложение „ Подобряване условията на живот на децата и младежите с увреждания  от Комплекс за социални услуги град Добрич“  и осигуряване на съфинансиране по проекта и ще разгледат Програма и план за действие на Община град Добрич за изпълнение на националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета.