Кукленият театър "Дора Габе" кани най-малките на премиера в неделя

„Приказка в рими за мъника Тими“ е заглавието на най-новата постановка,която ще бъде представена на 20 март от 11.00ч.в салона на Кукления театър

Кукленият театър "Дора Габе" кани най-малките на премиера в неделя

Драматургът и режисьор на постановката Румен Куртев сподели пред журналисти днес, че „Приказка в рими за мъника Тими“  е заглавието, на което се е спрял. Определя е като трудна пиеса. Разказва ,че като на шега е написал приказка, за която си се е запитал дали не може да стане на драматизация. Така с насоки от директора на добричкия куклен театър г-н Петър Петков, както и с ценни съвети от сценографа Ели Качулева се получава една красива приказна история.




Като са започнали първите репетиции с актьорите Теодора Желева и Росен Радев, те също са се включили активно с идеи. „Тук всичко е в рима и най-голямото притеснение е да се спази точно стъпката“, изяснява драматургът.

Той изказа специални благодарности на композитора Пламен Мирчев-Мирона за музиката, в която историята оживява. 

„Всички търсим приключения и  забавления, но понякога забравяме, че трябва да сме внимателни с кого се запознаваме и накъде тръгваме. Тими осъзнава своята грешка едва когато се  е отделил от дома си и среща приятели, които му помагат, но дали стига до дома си, ще разберете на 20 март“- повдига завесата на сюжета Румен Куртев.


Ели Качулева обясни, че се е постарала сценографията да е максимално олекотена, но да бъде ярка и въздействаща. Тъй като представлението е насочено към най-малките, стремежът й е бил да  е леко, приятно и привлекателно за тях.

Директорът на Кукления театър Петър Петков също говори в суперлативи за текста и визията на постановката: "Много силно бях впечатлен от много добре подреденото слово. Има много действие в него, което дава предпоставка да се получи динамично представление", изтъкна той.