144 години свободна България празнуват и в Генерал Тошево

144 години свободна България

144 години свободна България празнуват и в Генерал Тошево

3-ти март е денят, когато празнуваме свободата. Свободата да съхраняваме културата си, да спазваме традициите си, да изповядваме вярата си и да се наричаме българи, гордо и без страх.



На 3-ти март преди 144 година народът ни възкръсва като нация. Българското летоброене започва отново!

Сега всички ние имаме мисия да опазим тази свобода като се отнасяме отговорно, правейки своите избори. Това е начин да почетем паметта на предците ни.

С поклонение пред паметника на Генерал Стефан Тошево в град Генерал Тошево, беше отбелязана годишнината от Освобождението на България. Днес кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, общински съветници, служители от Общинска администрация, представители на политически партии и движения, културни и образователни институции и признателни граждани положиха венци и цветя в знак на признателност към героите, отдали живота си за свободата на родината.

На 3 март – Националния празник на България, отбелязваме възкресението на българската държава, която 500 века е без своя политическа и духовна свобода. Това е най-големият национален празник в съвременната ни история. Денят на Освобождението на България от османско владичество.

Тази дата е изключително важна, защото е еманация на борбения български дух, който обединява и води в преломни моменти на трудности, трагедии, но и триумф.

В своето слово към присъстващите, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че всички ние трябва да пазим в паметта си този ден на безсмъртие – ден на победа. Да си спомняме за националните ни герои и техните подвизи и победоносната им саможертва. Но и да действаме – с мисъл, с нови планове и стремежи към светлото бъдеще на нашата скъпа България.