Групата „Добрич-заедно можем всичко“ с координирана помощ за украинските бежанци, настанени в Балчик

Вълна от съпричастност в Добрич и региона с пристигащите всеки ден в страната ни украински бежанци

Групата „Добрич-заедно можем всичко“ с координирана помощ за украинските бежанци, настанени в Балчик

Ивет Димчова от групата „Добрич-заедно можем всичко“ обяви старт на съвместна кауза с хотел "Хелиос" в град Балчик. На този етап хотелът е поел ангажимент да настанява украински граждани, навлизащи от ГКПП "Дуранкулак". За ден в хотела са приети над 50 човека. Към този момент собственичката на хотела Антония Господинова ще изготви списък с нужните неща и дрехи, но засега се търсят само пластмасови прибори за хранене. Преустановява се търсенето на завивки и хранителни продукти.



Засега са осигурени памперси и принадлежности за децата и ако има нужда занапред, ще актуализираме търсенето и на тези стоки, допълва инициаторката. Всички дарители, които искат да се включат, нека да пишат в коментар и младата дама ще се свържа с всеки един от тях. Желаещите вече са много. Важно е само, за да се улесни работата на доброволците, които ще разпределят и носят помощта е - записвайте на торбите какво има вътре на лист,залепен върху торбата. Също така - разпределяйте нещата в отделни торби за по-лесно приемане и сортиране.

Администраторът на групата Светлана Желязкова допълва, че в същото време не пренебрегват и идващите ангажименти. Най-новата им кауза за човек в беда в Добричко е за мъж от с. Овчарово, който по медицински причини не може да работи, а живее сам. Няма доходи, живее без ток, вода и отопление и няма на кого да разчита. За него са нужни дрехи и хранителни продукти.

Мигновено са се организирали и в помощ на момче, което спи в колата пред един сервиз. Дамите от групата изказват огромна благодарност за бързото реакция от страна на Християн Костадинов  и Симеон  Йорданов Атанасов, Александър Колев и Георги Спиров от групата  Team Dobrich, които даряват една военна шуба, едно ловджийско яке и 100лв .50лв от Симеон и 50лв от Александър Колев. Средства, с които днес ще бъдат закупени обувки. Също така са дарени яке и боти  от Георги Спиров, които ще бъдат дарени в друга кауза, както и остатъка от тези средства.