Жители на Каварна излизат на протест, ще поискат оставката на кмета

Жители на община Каварна излизат на общоградски мирен протест в петък с искане оставката на кмета Елена Балтаджиева. Това съобщи за Добрич онлайн Деан Дуков, който е един от организаторите на протестните действия и собственик на ресторант в крайморския град.

Жители на Каварна излизат на протест, ще поискат оставката на кмета

По думите му проблемите в общината не са един или два. „Протестът е общоградски, а не браншови. Един от казусите е, че има напрежение в туристическия бранш, липсва всякаква комуникация с администрацията, но протестът се роди от недоволството на много граждани на Каварна, които също имат своите проблеми, като започнем с нередовното водоподаване, рушащата се инфраструктура, бездомни животни, сметосъбиране. Казусите са много и ежедневно излизат нови и нови. Няма никакви действия по решаването им.  Решението за нас е протест” – заяви Дуков.



Той допълни, че на протеста ще бъде поискана оставката на кмета Елена Балтаджиева.  „В момента кметът е избран от нас, много голяма част от протестиращите сме нейни гласоподаватели и искаме да потърсим сметка за несвършената работа, чувстваме се излъгани” – категоричен е той. 

Мотото на протеста в крайморския град е „Да спрем разрухата на Каварна”. „Когато няма комуникация и отсрещната страна отказва диалог по нито един от казусите, не приема дори граждани, за да си представят проблемите, това е изходът – оставка.  Една община не е кметът, а хората” – заяви Деан Дуков. 

Протестът ще се състои в петък (25 февруари), от 16 часа на площад „Защитата на Каварна” пред общинската администрация.