CONCRETE е поредната група в списъка на SEPTEMBER SUN 2022

Ще ги видим в първата фестивална вечер, на 2 септември

CONCRETE е поредната група в списъка на SEPTEMBER SUN 2022

Култовото метал рок събитие September Sun ще се проведе на 2 и 3 септември тази година на познатото място-скейт площадката в Градски парк на Добрич. Отново две вечери музикални приключение са ни подготвили организаторите на метал фестивала- Тихомир Маринов и Здравко Иванов. Събитието за поредна година е подкрепено от Община град Добрич и приятели.


Организаторите спазват традицията във всяка от двете вечери да има по 5 групи. Продължават с обещанието всяка седмица да обявяват по две от групите, както го правят от самото начало.

Преди броени минути обявиха и следващата група! 

Concrete е дет метъл банда, която е основана през aвгуст 2011 г. в гр. Шумен от вокалиста и китарист Калин Колев. Oт самото начало групата е силно повлияна и насочена към щатската сцена и твори в това направление.  Едва няколко месеца след като Калин привлича Живко Стоянов /бас/ и Иван Иванов /китара/, тримата записват и издават демо ЕР,  озаглавено “Annihilation Of Humans”, което е записано с програмирани барабани. Целта му е да достигне максимален брой хора и да ги запознае с бандата. Последват отлични отзиви, а междувременно бандата вече е в пълен състав след присъединяването на Иво Иванов на барабани през 2012 г. Всичко това мотивира момчетата още повече и дебютният им албум – “Dawn Of Revival” - не се бави и излиза през 2013 г. Песни от този албум се оказват знакови за бандата. Следва поредица от концерти в страната и трескава работа по втори албум – “Chambers Of Afterlife”. Немският лейбъл RTM Productions забелязва музиката на Concrete и им предлага сделка за разпространение на материала от вотрия албум.  С издаването на втория си албум и постоянните концерти из страната, бандата показва, че е едно от най-продуктивните имена в българската екстремна сцена. 

След бързи промени в състава - през 2015 г. – бандата отваря за култовите Grave и Malevolent Creation в гр. Варна. Междувремено тече и работа по трети албум: “Domain Of Untold Horrors”, който излиза през 2017 г., като специалното този път е заснемането на първи видеоклип, към пилотното парче “Sixth Sense Catatonia”. От 2018 г. Павлин Николов стои зад барабаните в Concrete като постоянен член. През 2021 г. четиримата полагат четвъртото парче в пъзела на музикалната си кариера с издаването на aлбума “Ethereal Atrocities”, към който заснемат и видеоклип – за песента “Thinning the Veil”. Лирическото направление на бандата често засяга теми от ужаса и отвъдното. Известни с енергичното си поведение на сцена и отдаденост на стила.

Дискография:

2011 - Annihilation of Humans (EP)

2013 - Dawn of Revival

2015 - Tied to the Pyre (single, digital)

2015 - Chambers of Afterlife

2017 - Stillness of the Styx (single, lyric video)

2017 - Sixth Sense Catatonia (single, digital)

2017 - Domain of Untold Horrors

2021 – Thinning the Veil (single, digital)

2021 – Omnivorous Eradication (single, digital)

2021 – Ethereal Atrocities

 

Състав:

Калин Колев – вокал, кутара

Петър Димитров – китара

Живко Стоянов - бас

Павлин Николов – ударни

Кои са останалите имена и групи в поредното издание на септемврийския слънчев фест засега остава в тайна... Ще прoдължаваме да следваме страницата на September Sun в социалните мрежи и да попълваме списъка, в който са ясни вече двата хедлайнера и повечето групи в двете фестивали вечери:

02.09.

1. ODD CREW

2. THIS BURNIG DAY

3. ПЕТА ИНВАЛИДНА БРИГАДА

4. CONCRETE

5. ?

 

03.09.

1. SVETLIO & THE LEGENDS 

2. АНТИФРИЗ

3. ELECTRIC DRAGON

4. ?

5. ?