„Продължаваме промяната” отвори офис в Добрич, приемната на народните представители ще е всеки понеделник

„Продължаваме промяната” отвори офис в центъра на Добрич, където ще се приемат идеи и сигнали за проблеми от граждани и организации. Това съобщи за Добрич онлайн народният представител Йорданка Костадинова.

„Продължаваме промяната” отвори офис в Добрич, приемната на народните представители ще е всеки понеделник

Тя сподели, че се чувства добре и на място в парламента и е готова да помага на всеки. „Преди време ме попитахте дали се чувствам в собствените си обувки, в момента мога категорично да кажа - да. Единственият дискомфорт е, че опозицията не ни дава да работим адекватно и бързо, както народът очаква от нас. Спират работата ни” – каза тя. 



Офисът на ПП се намира на улица „България” №5, до билетния център на Драматичния театър. Всеки делничен ден от 10 до 17 часа там ще бъде сътрудник, а в понеделниците народните представители Йорданка Костадинова и Галя Събева ще приемат гражданите на областта, които искат да споделят идеи, да сигнализират за проблеми, грешки и недобри практики. 

До момента с депутатите от ПП в област Добрич са се свързали десетки граждани, като най-често са извеждали проблеми с инфраструктурата, водоснабдяването и сметосъбирането. „Повечето жителите споделят, че са изпращали много сигнали до ВиК – Добрич, но решения на проблемите липсват. Говорихме с кмета на Тервел, имаха проблем с бързата помощ поради липса на кадри. Мисля, че успяхме да постигнем консенсус с началника на Бърза помощ, съвместно с областния управител Галин Господинов. Предстои среща с туристически бранш в Каварна, където вече сме запознати с повечето проблеми, надявам се и там да постигнем напредък” – сподели още Костадинова и допълни, че с Галя Събева са отворени да изслушат всеки един проблем и помогнат на всеки, който е изгубил надежда и вяра в институциите, политиците, законите и държавата. 

„Всеки един сигнал го придвижваме към съответното министерство и там, където можем да помогнем. Придвижваме сигналите нагоре, било то към комисия, тъй като ние не само се срещаме с гражданите на Добрич, нас ни търсят и от различни асоциации – на медицинските сестри, фелдшери, помощник-фармацевтите” – коментира още народният представител. 

Тя даде пример с директора на Регионалната здравна каса в Добрич. „От август месец миналата година има временно изпълняващ длъжността директор на Регионалната здравна каса и трябваше през януари да бъде обявен конкурс, ние с Галя всеки ден проверявахме, но конкурс не беше обявен. В началото на февруари беше назначен отново временно изпълняващ длъжността. След зададен въпрос от нас към проф. Петко Салчев, той обясни, че от следващата седмица ще има конкурс. Приканваме колкото се може повече хора с нужната квалификация и опит да се включат, като се ангажираме с един прозрачен и реален конкурс” – коментира още Йорданка Костадинова.