Адв. Милен Кадикянов: Винаги съм се приемал като пръв сред равни

Адв. Милен Кадикянов е избран за втори тригодишен мандат като председател на Добричката адвокатура. За първи път от години насам изборът е преминал в два тура.

Адв. Милен Кадикянов: Винаги съм се приемал като пръв сред равни

Според Закона за адвокатурата това е последния му мандат. Изборът е преминал в два тура, като адвокат Кадикянов се е явил на балотаж.  По думите му това не се е случвало в близките години.



На изборите за нов председател на адвокатурата са се явили четирима кандидати – адв. Милен Кадикянов, Галина Пенчева, Павлина Георгиева от Балчик и Николина Маринова – бивш председател с много опит.  

„В обозримото минало съставът на избирателната комисия, който ние сами избираме, беше съставен от качествени и прецизни хора, изборът беше много плътно по закона и съдебната практика, много добре организиран, прозрачен и се надявам да няма жалби, защото те няма как да успеят. Комисията беше от сърцати хора, които подходиха с желание и ми се струва, че от години не сме имали толкова прецизни избори – и като документи, и като начин на провеждане” – сподели той и допълни, че на предходни избори резултатът е бил някак предварително предопределен, но тази година „борбата” е била оспорвана. 

Активността на адвокатите също е била голяма. „От 185 се разиграваха гласовете на 135 колеги” – сподели още адв. Кадикянов. 

Той коментира, че в Добричката адвокатура не се наблюдават сериозни проблеми. 

„При нас е тихо и кротко. От дисциплинарна гледна точка нямаме почти никакви проблеми, нямаше и много жалби през последната година. Всичките ни имоти са отдадени под наем. Бюджетът е изпълнен точно. Не можахме да се събираме по-често на семинари и обучения заради противоепидемичните мерки. За целия тригодишен мандат, 2 години бяхме в пандемия и успяхме само три пъти да се съберем” – сподели още адвокат Кадикянов. 

Той си пожела и за в бъдеще добричката колегия да не става предмет на дискусии за каквито и да е проблеми и противопоставяне. „Имам представа в съседните на нас географски колегии какви тежки проблеми има. Аз не искам това да се случва и в нашата колегия. Нашата градинка е най-важната и аз много държа нашите проблеми да си остават в нашата къщичка. Винаги съм гледал на себе като пръв между равни, всеки е добре приет, вратата на колегията винаги е отворена” – каза още Кадикянов.