7 изби ще се представят в празничното фермерско изложение в събота в Добрич

По случай предстоящия празник Трифон Зарезан специалното издание на фермерското изложение ще мине под мотото "Вино, вино, любов и веселие".Стартира на 12 февруари (събота) от 10 до 16 часа до Читалище "Йордан Йовков", гр. Добрич

7 изби ще се представят  в празничното фермерско изложение в събота в Добрич

По повод празника, организаторите на Фермерския пазар са подготвили едно истинско винено пиршество. Някой от тях като Reality, Лозето и Изба Шумен, са добре познати на добричлии от традиционните изложения в Стария Добрич. Багатур е бутиково вино, което съвсем от скоро бе представено и може да се каже, че все още дебютира. И специално за предстоящия празник ще бъдат представени за първи път бутикови вина Балар, вината на семейна изба Камея и Видинска Гъмза.



Видинска Гъмза са изба специализирана в производството на бели и червени вина, лимитирани серии.

Винарска изба Камея e малък семеен проект, стартиран през 2016 г. с мерло и каберне, като през годините постепенно разширяват асортимента с рубин, сира и мавруд. За създателите. правенето на занаятчийско вино е начин да отдадат почит към предците си като продължат техните традиции във виноделието.

Изба за бутикови вина Балар притежава уникална технология за създаване на Витализирано вино. Методът за витализиране на вино и виното, произведено с тях, са патентовани към българското патентно ведомство. Какво представлява витализацията ще разберете лично от Таня Атанасова, която ще включим с интервю на живо,обещават организаторите на изложението. Загатват, че това е процес на продължително въздействие със звукови вълни, вкарани директно във виното, така че да се промени структурата и спектъра на излъчване на молекулите в напитката. Виното озвучено по този начин със специално подбрана класическа музика, мултиплицира качествата си и положителното си въздействие върху човешкия организъм. Специалната първа колекция е съзряла под звуците на Лудвиг ван Бетовен и го превръща в първото в света Витализирано вино. Бутилките от първата колекция са с платинено покритие,  което предпазва от външни вълнови въздействия за дълъг период от време. Всяка бутилка е номерирана и е с колекционерска стойност.  

На щандовете утре ви очаква голямо разнообразие от подаръчни предложения за предстоящия празник и още разнообразие от месни деликатеси, риба, морски деликатеси, сладкарски изделия, сезонни зеленчуци и подправки, мед и пчелни продукти, мляко и млечни продукти, яйца, плодове, семена, ядки и други. Всичко приготвено от сръчните ръце на нашите участници, които създават своята продукция без употребата на химически торове, изкуствени консерванти, оцветители и подобрители.