Кметът на Община Генерал Тошево:Държавата, местната власт и хората гледаме в една посока по казуса с добива на газ

Две важни срещи проведе в столицата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров

Кметът на Община Генерал Тошево:Държавата, местната власт и хората гледаме в една посока по казуса с добива на газ

Във връзка с  решението на  Административен съд Варна по отмяна отказа на РИОСВ - Варна да одобри ОВОС за инвестиционното намерение на "Русгеоком" за добив на газ край с. Рогозина кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров проведе работна среща с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. 



„Проведохме среща с министър Сандов и го запознах със ситуацията - не само настоящата с решението на Административен съд - Варна, което не е в полза на хората от община Генерал Тошево и на Добруджа, а изобщо от самото му начало - отпреди референдума, настроението на хората тогава и сега. Получихме уверение, че държавата в лицето на РИОСВ ще обжалва това решение пред по-горна инстанция на Върховен административен съд. Това е най-важното от срещата, обобщи г-н Димитров.

След посещението при министър Сандов, кметът на Община Генерал Тошево се е срещнал в Народното събрание и с депутати от 8-ми добрички многомандатен избирателен район.

„По същия начин ги запознах със сагата по добива на газ в община Генерал Тошево. Резултатът е същия като при министър Сандов - всички гледаме в една посока и когато държавата, местната власт и хората гледат в една посока, от това няма нищо по-хубаво и очакваме резултатът да е положителен“, коментира кметът на Община Генерал Тошево.