Община Тервел получи дарение от трима общински съветници

Община Тервел получи дарение от 2100 лева от трима общински съветници – Стефко Денев от ПП ГЕРБ , дарил 1100 лв., Петър Бончев от ПП ГЕРБ, дарил 500 лв. и Иван Веселинов от ПП ГЕРБ, дарил 500 лв.

Община Тервел получи дарение от трима общински съветници

Волята на дарителите бе общината да закупи нов апарат за сектора по физиотерапия към медицинския център в гр.Тервел. Условиято е изпълнено и в общината вече е доставен апарат за средночестотни токове, който ще замени амортизирания такъв, с който досега се обслужваха пациенти в центъра. Апаратът ще бъде предаден на медицинския център . Моделът му е MEDIM-MF .



 Припомняме, че физиотерапевтичният сектор е част от Медицински център Тервел и бе запазен в пълния си обем при преструктурирането на МБАЛ Тервел в медицински център, което се случи през 2013 г. Чрез общински проект бе обновена част от техниката в сектора. През 2020 г., чрез следващ проект на общината от „Красива България“ секторът  бе  разширен и ремонтиран и към него се включиха допълнителни  помещения. Д-р Павлина Бахлова е лекарят , който ръководи дейността на сектора по физиотерапия . 

 Община Тервел изказва благодарност на тримата дарители , както за дарените суми, така и затова, че те се организираха и направиха даренията в много кратък срок, което позволи на общината да закупи апарата преди цената му да бъде повишена.

 Накратко за приложението на новата придобивка:

„MEDIM-MF е медицинска техника от ново поколение, която чрез доказаните предимства на интерферентните и средночестотните синусоидално модулирани токове намира широко приложение във физиотерапията, рехабилитацията и дерматология. Предимставата на този апарат за електротерапия са - по-слабо дразнене на кожните рецептори, безболезнено въздействие, локализация в дълбочина на лечебното действие. MEDIM-MF можете да приложите в:

• травматологията - атрофия на Зудек, хематоми, разкъсване на симфизата, ставни контрактури, разнасяне на ексудати и отоци;

• неврологията - хемиплегия, неврити, каузалгии, интеркостални невралгии, радикулити, травмени лезии на периферните нерви;

• облитериращи заболявания на артериите, болест на Рейно;

• възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите;

• дерматологията - радиодермити, атонични рани;

• гинекологични заболявания и др.“