Инфраструктура, привличане и запазване на младите хора и още бизнес инвестиции са основните приорите на Йордан Йорданов за 2022

Кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов и екипът му представиха публично отчета за управление за 2021 г.

Инфраструктура, привличане и запазване на младите хора и още бизнес инвестиции са основните приорите на Йордан Йорданов за 2022

Наживо пред медии и в реално време онлайн чрез платформата WEBEX бяха представени завършените и продължаващи дейности в областта на хуманитарните дейности, финансите и общинската собственост, както и на икономическото развитие на град Добрич за изминалата година и очертани приоритетите за настоящата.



Кметът на Община град Добрич детайлно описа приоритетите и дейностите за 2022, по които усилено ще продължава да се работи. Сред тях са нов проект на центъра на града с полагане на качествена настилка, нов градски пазар, завършване до акт 16 на блок Добрич и благоустрояване на прилежащите части, саниране на читалище „Йордан Йовков“, канализация за кв.Рилци и много ремонтни дейности по улиците в кварталите. Продължават и дейностите за все повече и по-поддържани междублокови пространства, зелени площи, детски и спортни площадки в целия град.

Едно от действията, които се предприемат с цел да останат или да дойдат още млади хора да учат и да работят в град Добрич, е създаването на филиал на Медицински университет в Добрич. Това би довело до решаване на дългогодишния кадрови проблем на МБАЛ Добрич, облагородяване на средата в квартала на колежа,както и би дало възможност на младите хора от Добрич и областта да учат и работят близо до родните си места.

В своята реч г-н Йорданов изтъкна, че продължават ремонтите по сградите на детските ясли и градини в града. 

В подкрепа на бизнеса предстои изграждане на Индустриален парк в района на бившите казарми. Работи се и по уличната мрежа в Северната промишлена зона на града.

Бизнес инвестициите се очаква да подобрят инфраструктурата и качеството на живот в града с активна работа по нови проекти и в новия програмен период с национално и европейско финансиране, осигуряване приоритетна грижа, бързи и качествени административни услуги за инвеститорите, равни условия за всички участници в обществени поръчки на Община град Добрич,както и активна работа за рехабилитация на ключови за Добрич републикански пътища  Добрич – Варна, който да стане четирилентов, както и да бъде ремонтиран пътят  Добрич – Албена.