Определиха ставките по второто плащане за животновъдите

Определиха ставките по второто плащане за животновъдите
Първият транш за овце-майки и кози-майки и говеда по Схемата за преходна национална помощ бе изплатен през ноември 2021

Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов вече са определени ставките за изплащането на втория транш на плащането за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за преходна национална помощ, научи Агрозона от земеделското министерство. По Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, за кампания 2021 да се изплати през месец януари 2022 г., в размер на 15,70 лева за животно.


За говеда вторият транш на плащането за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, за кампания 2021, ще се изплаща през месец януари 2022 г. по 75,14 лева за говедо и 131,50 лева за бивол, се посочва още в нарочната заповед на земеделския министър.


В края на октомври бяха определени ставките за изплащането на средствата по схемата за първия транш, който бе направен през ноември. За едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, за кампания 2021 тогава бяха платени по 25,37 лв. за животно. Общият размер на плащанията за тази категория животни е 41,07 лв.


Източник: Agrozona.bg
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+