Майка стреля по децата си и се самоуби след отказана социална помощ

Жителка на американския град Ларедо, щата Тексас, на която и бе отказана социална помощ, взе за заложник служител на департамента по здравеопазване, след което простреля децата си и се самоуби, съобщава РИА Новости.

Майка стреля по децата си и се самоуби след отказана социална помощ

Инцидентът станал в сградата на тексаския департамент по здравеопазване. На 38-годишната жена, чието име не се споменава, и отказали помощ. Разстроена, тя извадила пистолет и поискала да повикат началника на департамента. Заедно с нея били двете й деца - 10-годишен син и 12-годишна дъщеря. В сградата имало около 30 души посетители и служители. След като ги пуснала, жената взела за заложник единствено началника.


 

През следващите 2 часа и половина преговарящите се опитали да я убедят по телефона да пусне заложника. Най-накрая около 20.00 часа вечерта тя го освободила. Телефонните преговори продължили до 23.45 часа, когато жената затворила. След това служителите на реда чули три изстрела.

 

Специалните полицейски части, които нахлули в департамента, открили жената и двете й деца в безсъзнание. Майката починала на път за болницата, а двете деца са настанени в болница в Сан Антонио. Те са в критично състояние.