9 начина за справяне с махмурлука

Обикновено за рубриката „Здраве” се доверяваме на професионалисти, които да ви дадат ценни съвети. По днешната тема, обаче екипът ни се чувства достатъчно подготвен за да бъде полезен на читателите си.

9 начина за справяне с махмурлука
Заглавието може и да звучи като от корица на женско списание (33 начина да го задържим до нас, 57 начина да изглеждаме красива, 99 начина да си изберем нова чанта/обувки, 21 начина да открием идеалния мъж …), но всъщност тази сутрин да сподели своя опит с вас реши нашият мъжки екип на Добрич Онлайн.

Идеята за статията не идва никак случайно точно днес. Музата ни осени в най-подходящия момент – ден след Никулден, ден преди 8 декември (а тогава празнува цяла България – студенти; бивши студенти; бъдещи студенти; такива, които познават студенти или поне знаят имената на 3 университета в страната) и в навечерието на декемврийския банкетен маратон (след който пък идват януарските именици).

Ето и какви са изпитаните от нас рецепти за справяне с махмурлука, доказали във времето своята ефективност:

1. Сън. Колкото повече – толкова повече. Държавата е зад вас, махмурлии. С революционен закон на всички работещи им се полагат 3 дни болничен в годината заради махмурлук. Така че – изключете проклетата аларма и се наспете до … следобед. (Друг е въпросът, че 3 дни ни се виждат малко, а законът трябва да защити и 12-класниците и студентите).

2. Кафе. Ползите са повече от ясни. Най-опитният в екипа ни добави, че кафето трябва да е студено и ефектът е по-голям, ако в него изстискаме лимон.

3. Баня (нищо, че не е неделя). Тук ви препоръчваме да преминавате плавно от много топла до много студена вода и обратно.

4. Сок от кисело зеле. Класика в жанра.

5. Кисело мляко. Ползите от него за здравето са доказани многократно, действа безотказно и след напиване. Може и айрян, като опитът на единия колега (а той наистина има много опит) показва, че ефектът е по-голям, когато млякото се смеси с газирана вода.

6. Закуска – питателна, мазна, топла. Плюс плодове и зеленчуци – специалистите казват, че са полезни за здравето, а точно след напиване ние наистина се замисляме за нашето.

7. Аспирин. Загрижени за здравето си, ние сме против самоцелното пиене на лекарства, но един аспирин ще ни избави от ужасното главоболие.

8. Вода. Много вода. Симптомите на махмурлука се дължат главно на дехидратация.

9. Една бира. Клин клин избива. Недоброжелатели се опитват да ни оборят като добавят, че единият винаги остава вътре. Само, че действа! Като подвариант на съвета: бирата може да се прилага и преди махмурлука – за да не стигнете до него, просто не спирайте да пиете.

И в края един ценен съвет, който да приложите от вечерта преди махмурлука – пийте качествен алкохол, разликата е, че на другия ден няма да ви е много лошо, а просто ще ви е леко лошо. Разликата е огромна.

Наздраве!