Към момента зала „Олимпиада” в Каварна не се ползва от спортните клубове в града

След сигнал от жители на община Каварна, отправихме запитване към общинската администрация относно условията в спортната зала в крайморския град.

Към момента зала „Олимпиада” в Каварна не се ползва от спортните клубове в града

Гражданите споделиха, че температурата в залата не отговаря на стандартите, топла вода липсва, а на средата на игрището има поставена вишка, която би попречила на провеждането на спортни дейности. 


От общинската администрация отговориха в писмен вид, че достъпът до Спортната зала „Олимпиада” се осъществява по график, като към настоящия момент все още няма сключени договори за безвъзмездно и възмездно ползване със спортни клубове и график за ползването й. Поради конструкцията на сградата и липсата на солидно покривно покритие, ползването й през студените дни от едната страна утежнява общинския бюджет, а  от друга - няма да отговаря на санитарните изисквания за минимална температура в нея, е допълнено в писмото. 

От отговора на запитването става ясно, че липсата на топла вода в залата се дължи на технически проблем в газовата инсталация, за решаването му  Община Каварна е предприела действия. 

Уверението е, че до утвърждаване на график за ползване на залата Община Каварна ще извърши необходимите ремонти в залата.