Касите на самообслужване в новия магазин на BILLA – все по-привлекателни за добричлии

В най-новия обект на BILLA в Добрич се намират четири от общо 106-те каси на самообслужване в магазините от веригата в страната.

Касите на самообслужване в новия магазин на BILLA –  все по-привлекателни за добричлии

Новият магазин е третият, който компанията разкрива в нашия град и се намира на бул. „Добруджа” №4. 



Касите на самообслужване са бъдещето на големите вериги магазини. Те осигуряват комфорт, бързина и удобство, а в условията на пандемия от Covid-19 са отлична алтернатива на традиционното преминаване през касова зона. От една страна, предоставят възможност на клиента сам да проследява и заплати сметката си, а от друга – свеждат пpeĸия ĸoнтaĸт мeждy cлyжитeлитe и пaзapyвaщитe дo минимyм, което в условията на пандемия се оказа допълнителен фактор в полза на спазването на социална дистанция.

Касите на самообслужване се намират в касова зона в съответните филиали на компанията в страната. Клиентите имат възможността самостоятелно да маркират избраните продукти, да организират покупките си, да проследяват сметката си и да я заплатят чрез дебитна/кредитна карта– без необходимост от съдействие от страна на служител на веригата. Физическата или дигитална карта за лоялност – BILLA Card, също може да се използва самостоятелно, чрез маркиране на обособеното място върху касата.Най-ключовите предимства на иновативната услуга са бързината и комфортът на самостоятелно управление на цялостното потребителско преживяване. 

В непосредствена близост до касите на самообслужване са позиционирани представители от екипа на BILLA, отговорни за наблюдаване на процеса. Това са и лицата, които са в постоянна готовност да посрещнат запитванията на потребителите, които срещат трудности при срещата си с иновативната услуга. При нужда, асистират на клиентите, като целят да им осигурят едновременно удобство и самостоятелност – какъвто е и замисълът на услугата. 

„Касите на самообслужване се оказват добре приети от нашите клиенти – включително и за тези в Добрич. Те са все по-често срещани в западноевропейските обекти и голяма част от потребителите ги асоциират с услуга, характерна за чуждите държави. И това провокира допълнително техния интерес. Освен онези, които са заинтригувани от иновативния им характер, са налице и други, които строго съблюдават спазването на дистанция в условията на пандемична обстановка. На вторите, касите на самообслужване осигуряват допълнително усещане за сигурност и спокойствие. Дигитализирането на лоялните програми, които трупат точки в програмата за лоялност – BILLA Card, допълнително обезпечава безпроблемното преминаване на клиенти от традиционни към каси на самообслужване” – споделят от BILLA. 

Оборотът, който преминава през касите на самообслужване в обектите на веригата в цялата страна, нараства. Това показва, че интересът към тях се увеличава и все повече потребители започват да ги използват. Традиционните каси запазват своето приоритетно присъствие, особено при стандартното седмично пазаруване, което се отличава с по-голям обем от продукти. Тогава клиентите предпочитат бързината, която персоналът на веригата обезпечава.