Пепа Рашева: Хората посрещат четвъртък с празнично настроение

В първия ден на станалия традиция за Добрич фермерски пазар основният му организатор Пепа Рашева кани всички граждани и гости на областния град да посетят изложението и споделя, че изпраща 2021 с надеждата, че 2022 и следващите години напред ще бъдат по-добри.

Пепа Рашева: Хората посрещат четвъртък с празнично настроение

На пазара през последните месеци се включиха нови производители от нашия регион. Като цяло фермерският пазар се оформи като една емблематична инициатива на Добрич, отчита тя. Хората посрещат четвъртък с празнично настроение, което беше нашата идея от самото начало. Стараем се да развиваме региона, да представяме малките производители на екологично чиста храна. Има трудности, има какво да се прави още. 



Благодарим много на Община Добрич, както и на общините в областта, с които активно работим. Определено има много неща, които могат да се направят и е нужна помощ и от държавата. Надяваме се тази година да има нови идеи, по които да работим, с които да развием фермерския пазар в Добрич, допълва г-жа Рашева. 

Организаторът припомня,че най-много представители на пазара има от добричка област, но също така има и представители от варненско, от силистренско, затова и  изложенията-тези на центъра на Добрич, както и тези, с които гостуват в Каварна и в Балчик, носят името „Вкусът на Добруджа“. 

Предвиждаме развитие. Разбира се, зависими сме от обстановката в страната. Не е лесно и организацията е затруднена сега заради мерките. Спрявяме се, да сме живи и здрави,да посрещаме още прозиводители и дано годината, а и следващите да са по-спокойни за всички!, пожелава Пепа Рашкова.

В днешното изложение няма нов участник, но се водят разговари за следващите. Освен в Добрич,знаете, правим изложение и в Балчик на Дамбата и пред супермаркет Аквилон два пъти в месеца. От средата на миналата година гостуваме и във варненския квартал Аспарухово. Правим с това и реклама на Добрич и на целия регион, усмихнато коментира тя.

Пожелава си пазарът да продължи да бъде добър трамплин за всички млаки производители. Да бъде мястото, което да помага и да показва малките производители. Пожелава си  пазарът да бъде и добра туристическа дестинация.

Да сме здрави и да успеем да задържим това, което сме постигнали досега и да надградим, нарича тя. Не спираме да работим, не спираме да вървим напред. Благодаря на всички, които правят това възможно!