1000 поискаха Найденов и Дянков да си ходят

Около 1000 земеделски производители обсадиха площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски” и поискаха оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и вицепремиера Симеон Дянков.

1000 поискаха Найденов и Дянков да си ходят
Фермерите влязоха с тракторите си в София в понеделник вечерта, за да протестират срещу неспазените обещания на властта към тях. Около 170 селскостопански машини са паркирани в центъра на столицата, а земеделците протестират пеш.

В началото на протеста си фермерите обвиниха земеделското и финансовото министерство, че не могат да изпълнят ангажиментите си към тях.

Те поискаха премиерът Борисов да реши дали да вземе оставките на Найденов и Дянков.

„Ние не сме терористи, ще спазваме реда навсякъде, ще спазваме демокрацията”, обяви в началото на протеста един от недоволните зърнопроизводители.

Зам.-шефът на асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов пък благодари на всички, които са имали честта и достойнството да излязат и да кажат, че поетите ангажименти трябва да се изпълняват и че този, който поема тези ангажименти, носи отговорност.

„Тъй като не съм доктор и не мога да поставям диагнози, ще цитирам доктор Транчев. Преди няколко дни той каза, че г-н Дянков е доказано болен човек. Може ли да се вярна на подписа му след като го оттегля след като го е положил?”, попита още Христов.

Протестиращите носят плакати „Ние приемаме лъжата за принцип и манипулацията за политика!”, „Колко още искате да пиете земеделска кръв?” и „Не мислите ли вече да си ходите?”.

След 14 часа недоволните зърнопроизводители ще се отправят към парламента и Министерски съвет.