Обществени поръчки за над 3 милиона лева са били възложени в община Тервел през 2021 година

32 от поръчките са с предмет строителство, 10 – доставки и 19 – услуги. Общата стойност на възложените през 2021 г. обществени поръчки е 3 603 774,62 лв.

Обществени поръчки за над 3 милиона лева са били възложени в община Тервел през 2021 година

За периода от 1 януари до 31 декември Община Тервел е обявила общо 61 обществени поръчки, от които  една открита процедура, 28 процедури публично състезание, 15 процедури пряко договаряне , две процедури на договаряне без предварително обявление и 15 обществени поръчки, обявени по реда за възлагане чрез Събиране на оферти с обява.


Общината е работила по 35 общински обекта , сред тях е проектът за рекултивация на депото, финансиран по Оперативна програма Околна среда. 4 са проектите, финансирани по Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ Тервел-Крушари  - ЦСУ Безмер, площад „Старият дъб“, улици „Пирин“, „Дунав“ и „Тимок“, спортна площадка в с.Нова Камена и проекта за градски стадион, финансиран от Проект „Красива България“. 

Останалите 27 обекта са финансирани от централния бюджет чрез постановления на Министерски съвет, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, целеви субсидии , национални програми или от собствените приходи на Община Тервел. Сред обектите има улици в селата на Общината и в гр.Тервел, покриви на общински сгради в града. Три от обектите - покривите на училищата в Тервел и Нова Камена и този на кметството в с.Каблешково, са ремонтирани в следствие на получени разрушения от ураганен вятър.