Именикът Веселин Ганев от Добрич е рекордьор като кръводарител

Досега е кръводарявал 97 пъти, а за 2022 целта му е да надмине и 100-ния

Именикът Веселин Ганев от Добрич е рекордьор като кръводарител

Новата година започваме с добра новина и прекрасен пример с историята на добричлията Веселин Ганев, който е дарявал доброволно кръв вече 97 пъти в живота си.


Започнал е през 1979 , на 19-20 години, като курсант във военното учебно заведение в София, продължава и в армията. Прави го, за да даде личен пример на младите момчета. Първия път не го е забравил – решават и даряват кръв целия взвод. Рядко участва в кръводарителски кампании, защото следва свой собствен ритъм и календар.

Това е мое вътрешно убеждение, във времето съм достигнал до мисълта, че това е моят начин да помогна на някого. Правя го и за себе си – винаги може да се наложи и на мен самия, знам ли, разказа той за Добрич онлайн. 

Слушам организма си, той си го желае, твърди добричлията. Поставил си е за цел това да е неговата щедрост в живота.

Не е страшно - едно убождане с игла и 7- 8 минути на кушетката- всеки, който може, нека го направи, дава кураж на все още чудещите се г-н Ганев. Дарявал е за приятели, за операцията на брат си преди години. Отива и го прави, но рядко персонално за някого.

Малката му дъщеря също от години иска да кръводари, но поради ниско кръвно налягане, засега не е възможно. Въпреки това, винаги когато може, придружава баща си в кръводарителския център.

В кръвния център го познават и често се шегува с тях, че дарява за себе си.

Целта на мъжа е през 2022 година да стане 100 пъти кръводарител. А в днешния ден той и семейството му празнуват не само първия ден на 2022, а и имения му ден. Разказва, че е кръстен на баба си Васила. Дали името го краси и определя характера му – с усмивка каза, че нравът му съотвества на името – весел човек съм, не съм някой сухар.

Пожелава на себе си и на всички - здраве и добавя с весело намигване– другото ще го наредим и купим.