Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ с първа награда от Националния конкурс „Коледна звезда“

Малката Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център – Добрич стана носител на първа награда от Националния конкурс за детско творчество „Коледна звезда“.

Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ с първа награда от Националния конкурс „Коледна звезда“

Тя участва с видеозапис на свое изпълнение във втора възрастова група (8-10 години) при индивидуалните изпълнители в Категория „Моята Коледна/Новогодишна песен“ - Направление „Изпълнение на българска популярна песен“.


Резултатите бяха обявени на връх Коледа – на 25 декември чрез видео, качено от организаторите в YouTube и новината, че е спечелила първа награда, беше истински коледен подарък за талантливата Ванинка.  

Вчера – на 28-ми декември, списъците с наградените бяха публикувани и на фейсбук страницата на конкурса.

Певците, участващи в конкурса (над 300 на брой), имаха шанса да бъдат оценявани от изключително авторитетно жури, в състав: примите на българската естрада Йорданка Христова и Мими Иванова, композиторът Хайгашод Агасян, младата поп звезда Михаела Маринова и Володя Иванов – вокален педагог и инструменталист.

Националният фестивал „Коледна звезда“ включва и още две категории, в които се дава възможност на деца и младежи да участват с литературна творба, или с картичка и рисунка на коледна тематика.

Организатори на форума, който се провежда за втора поредна година, са Община град Тутракан и НЧ „Христо Ботев – 1942“ – с. Белица.