Доживотен затвор грози мъжа, пребил до смърт бившата си съпруга в Тервел

Жената е била пребита до смърт и оставена да лежи на улицата.

Доживотен затвор грози мъжа, пребил до смърт бившата си съпруга в Тервел

Наказание от 15-20 години лишаване от свобода или доживотен затвор грозят мъжа, обвинен в убийството на бившата си съпруга. Той е имал издадена ограничителна заповед. Това съобщи пред журналисти днес  окръжният прокурор Радослав Бухчев. 


Издирват мъж от Тервел, заподозрян в убийството на бившата си съпруга (+СНИМКА)

Припомняме, че тази сутрин, около 8 часа в град Тервел е било извършено убийство на млада жена. До момента данните сочат, че евентуалният извършител е нейният бивш съпруг Фаредин Мемиш Ахмед – на 51 години, който след убийството се е укрил. 

„Към момента се извършват редица оперативно-издирвателни мероприятия, ангажирани са Криминална служба от ОД на МВР – Добрич, наред с другите оперативни работници по криминална линия от Районното управление на МВР в Тервел. В помощ на издирването е и контингент на жандармерията във Варна. Провеждат се заградителни мероприятие, на изходите на града се осъществява пропускателен режим чрез полицейски КПП-та. Проверяват се всички автомобили за извършителя” – заяви Бухчев. 

По думите му са събрани достатъчно данни, доказателства и показания на свидетели, които дават пълното основание да се посочат имената на извършителя и да се потърси съдействие за откриването му. 

„Предполагаме, че след два сутрешни разговора по телефона двамата бивши съпрузи са се срещнали и между тях е възникнал скандал. Убийството е извършено на улица „Черно море” в Тервел, като сигналът е получен няколко минути след убийството. Има събрани достатъчно данни за извършителя, има и видеозаписи на движението им, малко преди убийството” – каза още окръжният прокурор . 

През 2017 година е издадена ограничителна заповед на мъжа да приближава бившата си съпруга. По данни на прокуратурата, тя е била нарушена, но мъжът е бил санкциониран с глоба. 

Към момента продължава издирването на предполагаемия извършител на тежкото криминално деяние, проверени са адресите на негови познати и близки, както и хазартните зали, които е посещавал. Организирани са пропускателни пунктове на изходите на град Тервел, както и на областния Добрич и се проверяват всички автомобили. 

Всеки, който разполага с информация, може да позвъни в най-близкото полицейско управление или на ЕЕН 112. Анонимността му ще бъде гарантирана.