ТенденЦИция: Експлозиите на силиконови цици стават все повече

Силиконовите гърди все по-често експлодират, предупреждават специалисти. Причината обаче не е в професионализма на пластичните хирурзи, а в нереалните искания на жените да им бъдат поставени огромни гърди.

ТенденЦИция: Експлозиите на силиконови цици стават все повече
„Ефектът на Джордан“, кръстен на модела Кейти Прайс, която си направи няколко операции на бюста и накрая стигна до впечатляващия размер от 32FF, вече взима жертви все по-често, като през последните години значително се е увеличил броят на случаите с експлодирали силиконови импланти.
 
Поредната жертва е американската риалити-звезда Никол Стратън, която си направила серия от операции за коригиране на носа, ушите и гърдите. Въпреки първоначалната радост от засиленото мъжко внимание обаче, дошъл и ужасът – единият силиконов имплант буквално се взривил и в момента бюстът на Стратън изглежда ужасно – несъразмерен, несиметричен и с една доста по-голяма от другата гърда.
 
Пластичните хирурзи обаче не са виновни – с 10% се е увеличил броят на тези инциденти и причината за това е единствено нереалното желание на дамите да имат все по-големи и по-големи цици. Три от всеки десет пациентки се обръщат към хирурзите по няколко пъти. Никой не пречи на жените да бъдат красиви, но за да не съжаляват, не трябва да губят мярка и навреме да спрат, съветва британският пластичен хирург Шейми Томас.
 
През август инцидент със силиконови гърди потресе и България. В началото на отпускарския месец 28-годишно момиче летяло към Варна с чисто новия си бюст въпреки предупрежденията на лекарите, че не трябва да ползва самолет поне 40 дни – и в един момент гърдите й просто експлодирали, като по чудо не се стигнало и до по-голяма трагедия.
 
За сметка на това родните хирурзи имат и една впечатляваща заслуга – преди 5 години направили операция на бюста на 35-годишна московчанка. През октомври т.г. тя се скарала сериозно със съпруга си, той я наръгал с нож и... острието просто се заклещило и останало затъкнато в силиконовия имплант.