Новата общинска транспортна схема на Добрич влиза в сила от 1 януари 2023 година

Общинският съвет утвърди новата общинска транспортна схема на редовното си заседание днес.

Новата общинска транспортна схема на Добрич влиза в сила от 1 януари 2023 година

С цел подобряване на общественият превоз на пътници и необходимостта той да бъде достъпен до повече граждани и уязвими групи, Община град Добрич възложи, след проведена обществена поръчка, на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ - град София, изпълнението на поръчка с предмет „Актуализация на общинската транспортна схема на град Добрич“. 



Във връзка с това е била проведена мащабна анкетна кампания сред хората, ползващи масовия градски транспорт. Проведени са били срещи и разговори с работници и служители в предприятия от индустриалните зони на града, в следствие на което е бил направен Анализ на текущото състояние и средата, в която функционира градския транспорт на Община град Добрич.

С проекта на Новата транспортна схема на Община Добрич можете да се запознаете тук.

По време на днешното заседание на Общинския съвет постъпиха някои предложения. Съветниците се обединиха около идеята, че автобусите не трябва да минават през малките улици на града. Част от тях предложиха докладната да бъде отменена, преработени и отново предложена на Общинския съвет. В крайна сметка съветниците утвърдиха схемата така, както е предложена от вносителя. 

Новата общинска транспортна схема на град Добрич влиза в сила от 1 януари 2023 година.