МБАЛ-Добрич изпраща 2021 с обновен екип от млади специализанти и в стабилно финансово състояние

По-спокойно е положението и с приетите за лечение от коронавирус

МБАЛ-Добрич изпраща 2021 с обновен екип от млади специализанти и в стабилно финансово състояние

В своя анализ за отминаващата година, директорът на добричката МБАЛ д-р Георги Желязков набеляза няколко основни пункта. Подчерта, че изпращаме една нелека година, изцяло подвластна на епидемията, която е в национален и световен мащаб. 


За жалост, нещата не отминаха толкова бързо колкото се надявахме. Преливаме, виждате, от вълна във вълна, сподели пред журналисти той. Слава Богу, в момента нещата са с една идея по-спокойни от това, което беше преди около 3-4 седмици. Надяваме се след Нова година да не преминем в поредната вълна. В момента в болницата в Добрич има около 40 пациенти с ковид - 32-ма  са настанени стандартния сектор и 4-ма в интензивно отделение.

Доста емоции имахме през настоящата година. За  щастие, успяхме да привлечем около десетина млади колеги, които работят на територията на болницата като специализанти. Октовмри месец беше последната сесия за кандидатстване и привлякохме още 5-ма. Надявам се, че ще продължаваме  в този дух и полека-лека ще вървим напред и ще градим започнатото. 

В стабилно финансово положение е болницата. Нямаме пресрочени задължения. Продъжаваме да поддържаме тази тенденция както и през последните години. Надявам се, че и занапред ще е така. Никак не е лесно. Особено с икономическата ситуация в последните няколко месеца – разходите за електроенергия и топлоенергия са космически на фона на същите за този период миналата година. 3 до 4 пъти по-високи са разходите в сравнение със същия период миналата минала. Това е повече от показателно. 

Отразява се и на работата. Засега се справяме, но не знам докога ще успеем да издъжим. Дано се стабилизират нещата скоро и да поемем глътка въздух, допълва той.

В навечерито на Коледните празници д-р Желязков пожелава на всички добруджанци и техните семейства здраве и щастие!