Дете с аутизъм от Добрич продава календари с картините, които рисува

С помощта на своята майка Камелия Тодорова, Недислав Недков от Добрич, който страда от аутизъм, събра част от картините, които рисува в красив календар за 2022 година.

Дете с аутизъм от Добрич продава календари с картините, които рисува



„Миналата година Неди прояви интерес към рисуването. До този момент не беше хващал четка в ръка, но всеки път му се получаваха все по-красиви и по-красиви. Реших да постна някои от тях в социалните мрежи. На хората много им харесаха и даже поискаха да си купят картина. В първия момент не исках да давам картините на сина ми, но реших, че по този начин можем да събираме средства за рехабилитациите на Неди” – разказа Камелия Тодорова. 

Интересът към картините бил огромен, но не всяко семейство може да си позволи картина, понеже предвид материалите, които се използват, цената не е много ниска. Това подтикнало майката да направи календари с шест от най-красивите картини на Недислав.

„Исках всеки да може да има част от изкуството на Неди в дома си и така се роди идеята за календарите. Те са на символични цени и ще ни помогнат в бъдещото развитие на Неди” – сподели Тодорова. 

Календарите са 4 различни вида и могат да се закупят лично от Камелия Тодорова или от фейсбук групата на Неди


Днес тя получи от печатница в София следващата партида календари. За пренасянето на поръчката до дома й в Добрич помогнаха съученици на Недислав от училището по изкуствата СУ „Св. Климент Охридски” и техният преподавател Борислав Капитанов. Децата споделиха, че винаги биха помогнали на Неди, защото той е много добро дете, а и е важно да се помага.