Борец е спортист на годината в училището за шампиони в Добрич

Спортист на годината в СУ „Георги Ст. Раковски” в Добрич е националният състезател по борба Пресиан Димитров. Отбор номер едно за 2021 година е Хандбален клуб „Добруджа” с треньори Николай Минчев и Николай Костадинов.

Борец е спортист на годината в училището за шампиони в Добрич

Независимо от усложнената обстановка заради COVID-19, възпитаниците на училището се представиха достойно, като завоюваха от Европейски, Балкански и държавни първенства 50 медала, от които 19 златни, 18 сребърни и 13 бронзови. 


Номинирани бяха 26 млади таланти от шест вида спорт и 3 отбора. Призьорите бяха подредени с гласовете на учители, треньори, представители на клубовете и журналисти.

За спортист на годината беше избран националният състезател по борба Пресиан Димитров. Той е в девети клас. Зад гърба си има редица състезания и спечелени награди. През 2021 година той е завоювал II място на Балканско първенство за момчета в категория до 52 кг, I място на Държавно лично първенство за момчета в категория до 48 кг и II място на Държавен лично-отборен шампионат за момчета в категория до 48 кг.

След него в индивидуалното класиране се нареждат лекоатлетката Александра Бекярова, която също е национален състезател, боксьора Стелиан Страхилов на трето място, хандбалистите Йордан Николов и Борислав Божков - на четвърто, на пета позиция е Ашкън Али – лека атлетика, Петър Цонев Ефе Зекерия – борба,  са на 6 място, боксьорът Ангел Диков – 7 позиция, Синан Савов – вдигане на тежести – на осмо място, Калоян Бадев Георги Стайков – борба, са на девета позиция и гимнастичките Моника Георгиева и Деница Донева си делят десетото място. 

Отбор на годината е Хандбален клуб „Добруджа” с треньори Николай Минчев и Николай Костадинов. Младите спортисти за завоювали I място на Републиканско първенство за юноши до 16 години,  III място на Купа „България” за юноши до 16 години,  II място на Републиканско първенство за юноши до 14 години и  II място на Купа „България” за юноши до 14 г. 

Най-млад медалист от държавно първенство е Неделчо Радинов – вдигане на тежести. Най-перспективни млади спортисти са Александър Катранджиев – футбол и  Никол Георгиева – художествена гимнастика.

Награждаването на успешните спортисти ще се проведе в петък, 17 декември от 10:00 в залата по борба в училището.