Коледен концерт организира Български камерен оркестър Добрич

Ще се проведе в зала "Нели Божкова" на 15 декември от 18,30. Вход свободен

Коледен концерт организира Български камерен оркестър Добрич

Празничните събития продължават с концерт на Български Камерен Оркестър - Добрич с диригент Иван Янакиев, който е подбрал специална програма с произведения на Хендел, Бах, Шуберт, Чайковски и др. Като солисти в концерта са поканени звездите на Държавна опера - Варна  Галина Великова - сопран и Силвия Ангелова - мецосопран.



 

Кратки биографични данни за известните ни солистки:

 

Галина Великова е родена в Добрич. Възпитаник е на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“. Завършила е НМА „Проф. Панчо Владигеров“, София в класа на проф. Илка Попова. От 2004 г. е артист-хорист в Държавна опера Варна, а от 2017 г. се изявява и като солист. Притежава богат и разнообразен репертоар - Розина от „Севилският бръснар“, Сузана от „Сватбата на Фигаро“, Анина от „Травиата“, Инес от „Трубадур“ и мн. други. Участва в големи оперни спектакли и завладява публиката с артистичността и таланта си. В почти всички концерти на Смесен хор „Добруджански звуци“ е солист и участва в различни културни програми на Община град Добрич.

 

Силвия Ангелова също е родена в Добрич. Дипломира се в НМА „Проф. Панчо Владигеров, София. Развива вокалната си техника при Михаил Ангелов. Специализирала е в майсторските класове на Дарина Такова и на Райна Кабаиванска и е стипендиант на нейната фондация. Няколко са специализациите й в Италия - в академия „Санта Чечилия“, в Културния институт „Борис  Христов“ в Рим, пак като стипендиант. В „Опера Студио“ се подготвя при Рената Скотто, Анна Ванди и проф. Чезаре Скартон, Мирела Паруто и Антонио Боае. През 2012 г.  е избрана сред 450 кандидата от Маестро Алберто Дзеда да участва в „Академия Росиниана“ в Росини Опера Фестивал. С богат репертоар Силвия Ангелова е често канена в родината на операта - Италия да участва в големи оперни спектакли, като напр. в ролята на Розина от „Севилският бръснар“ в гр. Озимо, в „Пътуване до Реймс“ на театър „Росини“, в зала „Пантеон“ в Рим и др. От дълги години е в състава на Държавна опера - Варна като артист-солист, където успешно реализира редица роли.

Програма:

Георг Фридрих Хендел - "Увертюра“ из оратория „Месия“

Йохан Себастиан Бах - Ария „Елате смутени грешници“ № 5 из кантата BVW30, соло мецосопранФранц Шуберт - "Аве Мария", соло сопран

П. И. Чайковски - Сюита из балета "Лешникотрошачката"

Жак Офенбах - „Баркарола из операта "Хофманови разкази“, дует сопран и мецосопран

Лео Делиб  - „Дует на цветята“ из операта „Лакме“, дует сопран и мецосопран

Йохан Щраус - Валс "На хубавия син Дунав"

В залата се допускат лица, отговарящи на условията в заповедите на МЗ.