Трети магазин в Добрич отвори BILLA България

Веригата инвестира близо 2 209 000 лв. в обекта и разкрива 30 нови работни места

Трети магазин в Добрич отвори BILLA България


Днес  BILLA България откри нов магазин в Добрич, разположен на бул. „Добруджа“ №4, в непосредствена близост до централната част на града. Той отваря врати в навечерието на предстоящите празници, съобразен с концепцията за предоставяне на мaĸcимaлнoyдoбcтвo при пазаруване и пo-дoбpapaбoтнacpeдa. Инвестицията в обекта възлиза на стойност близо 2 209 000 лв. и обезпечава разкриването на 30 нови работни места. По този начин, успоредно с прилагането на своята стратегия за експанзия и развитие, веригата насърчава социално-икономическото развитие на областта.  

Кметът на община Добрич Йордан Йорданов, поздрави BILLA България и нейния екип. „Градът ни показва, че е отворен към инвеститорите и подкрепя бизнеса. Затова и съм щастлив, че днес заедно с BILLA отбелязваме откриването на още един обект на веригата в града. Наша задача е да осигурим стабилност, предвидимост и спокойствие на бизнеса и заедно да насърчаваме професионалната заетост в Добрич и региона, и развитието на Общината” – сподели той и допълни, че магазинът, част от Ритейл парк, който ще отвори нови работни места и ще допринесе за по-добрата и подредена търговска инфраструктура. 

Йорданов разкри още, че се работи за за регистриране на Индустриална зона в района на бившите казарми. 

В новооткрития обект на BILLA клиентите ще открият богато портфолио от над 9 600 артикула. Магазинът съчетава изобилието от родни продукти със съвременни удобства и дигитални решения в отговор на високите очаквания на модерния потребител. 


 „През последните няколко години, Добрич се развива с все по-бързи темпове. Това е и основна причина, която ни мотивира да вземем решение за разкриването на трети свой филиал в града. Щастлив съм, че днес празнуваме неговото откриване. С тази инвестиция, BILLAутвърждава близките си отношения с Общината и ѝ оказва подкрепа, чрез разкриването на 30 нови работни места“, сподели Николай Петров, главен оперативен директор на BILLA България.

Новооткритият филиал утвърждава енергоспестяващи решения и иновации, които превръщат пазаруването както в по-бързо и приятно преживяване за потребителите, но и в по-екологично такова, с внимание към опазването на природните ресурси. Изграждането на обекта е част от стратегията на търговската верига за навлизане в малките и средни населени места, която ѝ позволява да бъде по-близо до потребителите и да предлага по-богато разнообразие от предложения на достъпни цени.