Центърът на Тервел грейна с нова коледна украса

И тази година служителите в общинска администрация се постараха да украсят празнично града преди настъпването на коледните празници

Центърът на Тервел грейна с нова коледна украса

Както повелява традицията, за всяка Коледа трябва да има нова играчка на елхата. Използвайки познатата от предходните години коледна украса, общинските служители са я обогатили с някои нови акценти и елементи.



Коледните кътове са няколко: Големият фонтан, върху който Дядо Коледа и Снежанка очакват малчуганите, на фона на елха, шейна с еленчета и коледни подаръци; малкият фонтан – със светеща арка и светещо срамежливо снежно човече; откритата сцена - със светеща завеса и обновен гръб, коледна пейка. Светещата топка, в която можеш да влезеш, за да се снимаш, този път е поставена на границата между старата и новата част на площада до банка ДСК, където се срещат пешеходните обходи откъм СУ „Йордан Йовков“ и читалището.


 

Венците, които бяха поставени на площада и в градинките около фонтаните и в градския парк са с нова, коледна украса. С нова украса са също любовната пейка в гората, както и цветния тунел към детския кът. Пред общината е аранжирано традиционното коледно дърво. Обогатени са светещите пана по уличното осветление, които посрещат хората в различните части на града.

Най- новият акцент на украсата на площада е композиция от светещи гирлянди над надписът „Тервел“ и стълбите между двете нива на центъра, които допълват останалата част от украсата. Паркът пред читалището и около сградата отново радват малки и големи с празнична коледна композиция.