ПРОДЪЛЖЕНИЕТО: Благодетел от Добрич търси момиченцето, което продава ключодържатели, за да си купи колело

Колелото вече е дарено

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО: Благодетел от Добрич търси момиченцето, което продава ключодържатели, за да си купи колело

Преди две седмици ви разказахме, уважаеми читатели, за Деница Тодорова, която се свърза с екипа ни с надежда да намерим детето, за което братовчед й Марин е закупил така желаното от детето колело. Припомняме ви, че към края на месец ноември 23-годишният Марин, братовчед на Деница, си закупил ключодържател от това момиченце и то му разказало, че по този начин си събира пари за колело. Според него, тя е на видима възраст 11-12 години. Не знае името й. Така с братовчедка му започват да търсят информация за момиченцето през групи в социалните мрежи и разбират, че и други добричлии са я виждали и разговаряли с нея в последните дни.


Историята стигна до над 9000 души и същата вечер, в която излезе, бащата на момиченцето се е свързал с благодетелите. Но...

Разговаряли са единствено по телефона и по думите му, тя не се нуждае от колело, защото семейството се справя финансово, но ще разговаря с нея и ще им звънне отново. 

Благодателите чакат около седмица, но отговор така и не пристига. Донякъде разочаровани, но все пак не загубили желанието си да сбъдат мечта и да зарадват детенце в нужда,  Деница и семейството на братовчед й решават да открият чрез близки и приятели дете, за което жестът ще е наистина специален.

Така след няколко дни от познати, разбират за едно моминце в предучилищна възраст, което мечтае за колело, но мама и татко са финансово затруднени към момента. Занасят колелото в коридора на апартамента на баба й и дядо й и... думите не могат да съберат в едно  изненадата, блясъка в очите на детето, топлината в сърцата на всички големи и всеобщата еуфория на присъствалите на това предколедно за семейството чудо. 

И така - колелото вече има своята малка собственичка. Снимки и имена в тази добруджанска история не са нужни, защото доброто и чудото обикновено са анонимни и помощниците на Дядо Коледа можем да сме всички ние. Точно това прави магията жива във всички времена.

Надяваме се жестът и пламенното им желание да зарадват някого, да са стоплили и вашето сърце и да са разпалили коледния ви дух! Така добротворството ще продължи към следващия дом, към следващия човек!