Нови по – добри условия предоставя Дом стари хора – Добрич

Грижата за възрастните хора е един от приоритетите в общинската социална политика

Нови по – добри условия предоставя Дом стари хора – Добрич

През последните две години Община Добрич задели значителен финансов ресурс за модернизиране на сградата на Дом стари хора, за осигуряване на по – добри условия и по- качествени услуги.


До момента с бюджетни средства е сменена дограмата на двата Корпуса на сградата, подменено е кухненското оборудване и вентилационната система. Ремонтирано е пералното помещение и са подновени уредите.

Закупени са нови бойлери с по– голяма вместимост.  В момента се извършва ремонтни дейности в Корпус 2, ремонтират се кухните, трапезариите, складовите помещения. Стаите се боядисват и се освежават баните.

Освен интериорните промени за домуващите е осигурена и приятна среда за почивка в дворните пространства – нови пейки и фитнес – площадка, съобразена с възрастните и хората с увреждания.   


Община град Добрич припомня:

От 2002г. Домът за стари хора се помещава в нова оборудвана и обзаведена сграда, разположена в западния край на Градски парк "Св.Георги". Домът разполага с 47 стаи с по две легла и 19 стаи с по едно легло. Стаите са модерно обзаведени, със собствен санитарен възел и тераса. Капацитетът на социалното заведение е 115 души.


За възрастните хора се грижи персонал от 50 квалифицирани кадри и помощни служители (социални работници, медицински лица, рехабилитатор и друг специализиран и помощен персонал).