МБАЛ-Добрич вече е с нов председател на Съвета на директорите

Водещ гръден хирург в България оглави съвета на директорите на „МБАЛ-Добрич“ АД

МБАЛ-Добрич вече е с нов председател на Съвета на директорите

Председател на Съвета на директорите на „МБАЛ-Добрич“ АД вече е проф. д-р Радослав Радев.  Неговата кандидатура беше одобрена на провело се извънредно общо събрание на акционерите на здравното заведение, което се проведе миналата седмица, след конкурс през месец април 2021 година, съгласно писмо на Министерството на здравеопазването и в изпълнение на търговския закон и устава на дружеството. 


Позицията на зам.-председател на Съвета на директорите се заема от Лъчезар Карадимов, изпълнителен директор на „МБАЛ-Добрич“ АД – д-р Георги Желязков. 

 

Проф. д-р Радослав Радев има забележителна кариера и е водещ гръден хирург в България. Неговият професионален път на лекар започва в МБАЛ-Добрич през 1979 година. Роден е през 1953 година в гр. Бяла, завършва Медицинския факултет в Медицинския университет - София през 1979 г., придобива специалност по хирургия през 1986 г. и по гръдна хирургия през 2001 г.

Професионалният му път започва в Отделението по хирургия към „МБАЛ-Добрич“ АД, където остава до 1981 г. Работи  в Клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, а през 2004 г. я оглавява. В периода 2004-2011 г. е ръководител на Катедрата по хирургически болести. В богатата си кариера заема длъжността и на декан на Медицинския факултет към Медицинския университет-Варна. В момента проф. д-р Радослав Радев е съветник на ректора на МУ-Варна по електронно и дистанционно обучение и симулационна медицина.